fredag 6 januari 2012

Vänsterpartiets nya partiledare

Den politiska delen av Caroline har varit framme igår och idag, tänkte dela med mig lite också. Speciellt eftersom H med sina smarta politiska uttalanden inte har möjlighet.

Vänsterpartiet har ju ställts inför val av ny partiledare nu när Lars Ohly avgår. Diskuterat detta med mentor Ingemar under tiden också, haha så grymt roligt! Igår var frågan om det skulle bli en eller två som delade på posten och det röstades fram, dock extremt jämnt, att det skulle vara en ensam i ledningen för partiet. Bra tycker jag, starkare ledning. Trots det är det viktigt att det finns många starka frontpersoner, men det har lovats ut det med.

Och idag har valet stått mellan Jonas Sjösedt och Rossana Dinamarc. Jag höll på Jonas, mest med tanke på att jag har läst hans blogg mycket på senaste och har fastnat rejält för hans åsikter och framför allt hur han framför dom.

Och Jonas Sjöstedt blev det också, med 179 röster mot 39. Känns bra, förtroendeingivande att han vann så överlägset ändå. Ser fram emot vad han kommer göra med partiet nu, spännande! Artikel om partiledarvalet kan ni läsa HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar